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アマンダrecipe2

野菜が好き。野菜が食べたい。
健康にいいからとか、栄養がなんだとか、そんな理由じゃなくて、
野菜がおいしいから食べたい。
そんな人に贈るアマンダとっておきの野菜たっぷりレシピ

れんこんのピザ Korean-Style Lotus Root Pizza 

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(2人分)
れんこん   190g
長ネギ   1本
ベーコン  40g
ピザクラスト 2枚

A
(ごま油:大さじ2、塩:小さじ1、テンメンジャン:小さじ2)
とろけるチーズ 100g

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1. れんこんは3ミリくらいの薄切りにし、酢水にさらす。長ネギは小口切りにし、
  ベーコンは1センチ幅に切る。

2. ピザ用クラストにAを塗り、長ネギ、ベーコンを半量ずつ散らす。れんこんを重ねて並べる。

3. チーズをまんべんなくのせ、200℃に温めたオーブンで10分焼く。

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I love lotus root: it looks good and has the most amazing texture ranging from crunchy to starchy and a little sticky depending on how long its cooked.

With this pizza it stays in its crunchy stage and you get to enjoy the visual appeal of all the little holes, too. I'd never used shop-bought pizza bases before, I usually make my own, basically because I love the whole bread-making experience, from the smell of the yeast, to the kneading and the satisfaction of watching your dough double in size, but it does take a bit of forward-planning, time and commitment and who has that on a week night? I was completely won over. Supermarket pizza bases are great! I realize this probably isn't a revelation to most people, but it was to me: you can "make" your own pizza in about 10 minutes, and the bases aren't expensive.

The sweet black bean paste and sesame oil combination worked really well with the long onion and bacon; it's a great combination, kind of Korean, and it makes for a lighter meal than a tomato sauce base. I served this with a simple salad of mizuna, cucumber and pine nuts with a sesame oil-based dressing and it was LUSH!!

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洋風厚揚げ(Deep-Fried Tofu Rings)

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プロフィール

アマンダ

アマンダさん
オックスフォード大学卒業後、1993年来日。英会話講師、オンサイト翻訳者を経て、2000年にフリーランス日英翻訳者として独立。言葉へのこだわりの高さから、訳文の評価は非常に高く、現在第一線で活躍中。