HOME > 翻訳 > The Sweet Life > 第6回 Liquid Sunshine

The Sweet Life

お菓子って本当に不思議な食べ物です。疲れている時や、イライラしている時など、あま~いお菓子を食べるだけで気持ちが優しく、表情は笑顔になってしまいますよね。
ハイ・キャリア閲覧者のみなさんにもそんな素敵Happyな気分になっていただければと、新しいコーナーが誕生しました。
フリーランス通翻訳者としてご活躍中であり、かつお菓子作りのプロでもあるファリア・アンナ・マリエさんが、「季節のお菓子」、「地方ならではのお菓子」、「子供と一緒に作りたいお菓子」など毎月さまざまなテーマでお菓子を紹介しながら、みなさんに「Sweet」なひと時をお届けします。

第6回 Liquid Sunshine

この時期になるとさすがにもう冬はうんざり。。。そんな時、南国の島を思いうかべて、
デザートのようなmocktail (ノンアルコールカクテル)を作ってみては?今月のThe Sweet Lifeではお子様にも喜ばれるハワイのLava Flowの作り方をご紹介します。

Oh, February... With Christmas long gone and New Year's festivities a distant memory, February always seems to drag its feet. Inspired by a recent family vacation, I decided to create a kid-friendly version of my favorite cocktail, the Lava Flow. Truth be told, it is more dessert than drink, and a very sweet one at that, but oh so delicious!
The Lava Flow is a Hawaiian drink that is essentially a pina colada with strawberries, and it is poured into glasses in layers to imitate the appearance of lava flowing from one of the islands' volcanoes. I have this "thing" when I am traveling, where I will eat certain foods every day of my vacation just to try all the different local variations of the food. In Paris it's pain au chocolat with the just perfect balance of flaky pastry and warm chocolate, in Greece it's the ever so creamy Greek yogurt and honey, in the Bahamas it's Guava Duff, a decadent, custardy concoction, and Hawaii it's the Lava Flow, sunshine in a glass!
So based on my most recent Lava Flow binge, I have created this kiddie treat, which was inhaled by my daughter this morning. Our version here is basically a smoothie that relies mainly on maple syrup and pineapple juice for its sweetness with a bit of yogurt thrown in for nutrition. We use powdered coconut cream rather than the canned variety, as it lasts longer and is easy to keep on hand. Even the smallest children will be able to help put the ingredients in the blender, peel the banana, or push the buttons on the blender. Say goodbye to those winter blues with this festive bit of liquid sunshine!

"Lava Flow" Smoothie
Makes 2 adult-size portions

8 strawberries
1 teaspoon maple syrup

1 banana
4 teaspoons coconut cream powder (available in the Thai food section of import grocery stores)
80 g unsweetened plain yogurt
¼ cup pineapple juice
½ cup ice
1 teaspoon maple syrup
½ teaspoon vanilla extract

In a blender, puree the strawberries with the maple syrup. Pour the strawberry puree into chilled serving glasses, dividing equally among the glasses. Rinse out the blender.
Place the banana, coconut cream, yogurt, pineapple juice, ice, maple syrup, and vanilla extract in the clean blender and blend until smooth. Be sure to put all liquid ingredients into the blender before the solid ingredients. Slowly pour the banana mixture into the glasses over the strawberry puree. Pour to the edge of the glass rather than the center to get the strawberry puree to climb the sides of the glass. Garnish with a strawberry or pineapple wedge and a paper parasol.

1lava flow smoothie.jpg

1hawaii sandt.jpg


The Sweet Life


↑Page Top

プロフィール

ファリア・アンナ・マリエ

ファリア・アンナ・マリエさん
日本生まれ。アメリカンスクールを経て、米プリンストン大学英文科に進学。大学卒業後翻訳の仕事を開始し、大学院在学中に通訳デビューを果たす。学業と仕事を両立しながら、趣味であったお菓子作りへの興味を深め、博士課程修了後に「ピエール・エルメ」にスタージュとして参加するため渡仏。その後「リッツ・カールトン」の製菓学校でフランス菓子作りを本格的に学ぶ。半年後には日本に帰国。しかし4か月後にはNYに渡り、念願であったマカロン専門店を出店。出産を機に日本に帰国。現在はフリーランス通翻訳者として活躍しながら1歳の女の子の育児に熱心な良きママでもある。